PALMC heeft een werkwijze binnen het participatieve werkaanpassing model. Dit is een gestructureerde werkwijze, gericht op snelle werkhervatting. De werknemer, leidinggevende én werkgever zijn nauw betrokken bij dit proces.

werkwijze-participatieve-werkaanpassing
Wij werken met het participatieve werkaanpassing model

Onze Bedrijfsfysiotherapeut is bekend met het werken vanuit de multidisciplinaire richtlijnen zoals bijvoorbeeld KANS en lage rugklachten. Er is kennis van de pathologie, het menselijk lichaam, belasting & belastbaarheid in combinatie met die van bedrijfsprocessen, cultuur en mentale aspecten. De kernexpertise zit in het vergroten van de duurzame inzetbaarheid bij medewerkers.

De werkdruk is in de afgelopen 20 jaar sterk toegenomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van nieuwe technologie die steeds hogere eisen stelt aan snelheid of beschikbaarheid van werknemers.
Anno 2020 is ook het type arbeidsrelatie van invloed op de arbeidsomstandigheden. Flexwerkers doen vaker gevaarlijk of fysiek zwaar werk dan werknemers in vaste dienst. Maar vaste werknemers hebben vaker veel en emotioneel zwaar werk.
Om hier inzicht in te krijgen maken wij gebruik van een multifactoriële intake en een (video)analyse, waardoor we inzicht en ook grip krijgen op het IQ, EQ, SQ en natuurlijk de fysical-Q(FQ). Dat is ook gelijk de meerwaarde van de externe rol als bedrijfsfysiotherapeut. Waarbij wij als verlengstuk van de bedrijfsarts fungeren en zowel medisch als niet medisch kunnen overleggen, informeren en handelen binnen wet- en regelgeving.

Wij doen onderzoek en geven advies op basis van wetenschap en proberen deze duurzaam en vooral pragmatisch te verankeren. Dit doen we door knelpunten te signaleren en ze bij de bron aan te pakken. Wij trachten het balans te herstellen voor het individu, maar ook voor de organisatie.
We maken gebruik van klinimetrie bij fysieke bewegingen/werkhoudingen, energetische belasting, maar ook maken we portable gebruik van aanvullend musculoskeletaal echografisch onderzoek op locatie.
U kunt ook ten alle tijden gebruik maken van onze online consultancy, waarbij via videobellen ondersteuning bieden.

werkwijze participatieve werkaanpassing